Sugo di pomodoro

Door: Linda op 23 september 2013

tomaten, cherrytomaten

Recept omschrijving

Klassieke tomatensaus

Ingredienten

  • groot blik gepelde tomaten
  • ui
  • stengel bleekselderij
  • wortel
  • peterselie
  • bosje basilicum
  • boter
  • olijfolie
  • zout en peper
  • suiker (eventueel)

Kook instructies:

Reinig de groenten, was ze, droog ze af en snijd in kleine stukjes, vooral de wortel en doe ze in een kom, zonder vetstof. Dek af en kook 30 - 40 minuten op een matig vuur. Roer regelmatig om met een houten lepel tot de groenten gaar zijn.

Zeef de saus dan door een fijne groentenzeef. Zet de puree terug op het vuur met de olijfolie. Voeg een pollepel warm water toe en laat de saus nog 20 minuten inkoken. Wil je de saus vloeibaar, laat dan het deksel op de kom. Op het einde kruid je met zout en peper en eventueel een snuifje zout. Deze saus kan goed gebruikt worden voor lange pasta, zoals spaghetti of bucatini. Tip : Als je de puree opzet samen met de olie, zonder dat die eerst verwarmd wordt, is de saus lichter en beter verteerbaar.