Tagliatelle con Firenze

Door: Linda op 23 augustus 2011

bosjes bieslook voor in pasta recepten

Recept omschrijving

Een heerlijke tagliatelle met hierin kip, witte wijn, slagroom en wat pestosaus.

We noemen dit pasta recept: ‘con Firenze’.

Ingredienten

  • kipfilet
  • droge witte wijn
  • kippenbouillon
  • (groene) tagliatelle
  • olijfolie
  • slagroom
  • pestosaus
  • geknipte bieslook
  • geraspte parmezaanse kaas
  • zout en pepr

Kook instructies:

Breng de witte wijn en de bouillon aan de kook en voeg een beetje zout toe. Leg de in smalle reepjes gesneden kipfilet in het kokende vocht en doe er eventueel nog zoveel water bij tot het vlees net onder staat.

Houd het vocht gedurende 12 minuten tegen de kook aan. Neem het vlees daarna uit de pan en houd het warm. Laat het kookvocht indampen tot er niet veel meer dan 1 dl. is overgebleven.

Bereid de tagliatelle zoals op de verpakking is aangegeven. Voeg aan het kookwater wat zout en 1 eetlepel olijfolie toe. Laat de tagliatelle goed uitlekken. Breng in een pan 1¼ dl. slagroom aan de kook en roer er 2 eetlepels van het kookvocht van de kip en 2 eetlepels pestosaus door.

Warm de tagliatelle er, vlak voor het opdienen, onder voortdurend omleggen, in op. Schep de tagliatelle op voorverwarmde borden. Verdeel het vlees erover en bestrooi de gerechten met fijngesneden bieslook. Geef fijngeraspte (Parmezaanse) kaas er apart bij. Knapperig stokbrood is een goede begeleider van het gerecht.