Tagliatelle in room/witte wijn saus

Door: laura op 7 januari 2012

kipfilet

Recept omschrijving

Een heerlijk romige pasta recept met mosterd, witte wijn, slagroom en tuinkers. Wij maakten dit altijd in onze studententijd in de zomer wanneer het lekker warm was. Op ons dakterras smulden we met een glas witte wijn in onze hand van deze snelle pasta.

Ingredienten

  • enkele kipfilets
  • boter
  • olijfolie
  • zout en peper
  • ui
  • teentjes knoflook
  • grove mosterd
  • droge witte wijn
  • slagroom
  • beetje citroensap
  • tagliatelle
  • doosje tuinkers

Kook instructies:

Olie en boter in de koekenpan. Kipfilet in stukjes en braden,en op smaak brengen met zout en peper,uit de pan halen en warm houden.

Beetje olie in de pan,ui ,knoflook licht aanbakken ,mosterd erbij en dan blussen met de wijn dan het geheel op middelmatig vuur tot 1/3 laten inkoken. Slagroom erbij doen ,weer aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken,saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap, kipfilet erbij en nog 5 minuten laten sudderen.

Pasta koken volgens bereidingswijze. Op het bord de tuinkers erover strooien.