Tagliatelle met aspergesaus

Door: Ingrid op 12 september 2011

bosje asperges

Recept omschrijving

Tagliatelle met aspergesaus.

Maar hoe groeien groene asperges? Hierbij een filmpje.

 

Ingredienten

  • bundels groene asperges
  • room
  • beetje zout, nootmuskaat en versgemalen peper
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
  • tagliatelle

Kook instructies:

Breek de topjes van de asperges en schil de rest heel dun. Breng 2 pannen water met wat zout aan de kook. Kook in één pan de aspergestelen 10-15 minuten en in de andere pan de topjes ± 5 minuten. Giet beide af en laat ze uitlekken.

Pureer de aspergestelen met de room, laat de aspergeroom zachtjes inkoken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de geraspte kaas door en laat die op een zacht vuurtje smelten. Kook intussen de tagliatelle al dente, giet de pasta af en er roer de boter door.

Verdeel de pasta over de borden en schep de aspergeroom erop. Garneer met de achtergehouden aspergepunten.