Tagliatelle met gamba’s en kreeftensaus
Door: Linda op 21 november 2013
Recept omschrijving
Vorig jaar zaten we ergens te lunchen en toen kozen we voor dit gerechtje. Ik heb het geprobeerd na te maken en dat is bijzonder goed gelukt. Probeer het ook, het is een lekker ’s zomers pastaatje die ook gewoon in de herfst kan.
Ingredienten
- uien in stukje gesneden
- bosjes lenteuien in stukjes gesneden
- olijfolie
- zout
- tomaten in blokjes gesneden
- komkommer in blokjes gesneden
- kreeftensaus of vissaus
- tagliatelle
- gamba's
Kook instructies:
doe wat olie in een pannetje en voeg de uien en bosuien toe. Laat dit heel zachtjes een uur of langer smoren. Zo worden de uien heel zoet.
Hierna kook je de tagliatelle al dente.
Maak de kreeftensaus warm. Deze kun je niet overal kopen, maar ik heb het opgehaald bij een restaurant in Gorssel.
Bak de gamba's met wat knoflookjes mooi rood en haal ze uit de pan.
Maak de borden als volgt op: Leg de tagliatelle op een (diep) bord, doe hier wat ui en olie overheen. Hierna voeg je wat rauwe komkommer en tomatenstukjes toe. Voeg hierna twee eetlepels kreeftensaus per bord toe en als laatste leg je de gamba's erop.