Tagliatelle met limoen-hamsaus

Door: peter op 13 december 2011

limoen

Recept omschrijving

Tagliatelle met limoen-hamsaus, dit is een heel speciaal pasta recept.

Dit recept maakt gebruik van Citroenmelisse. Weet je niet wat het is? Klik dan op de link.

Ingredienten

  • limoenen
  • tagliatelle
  • peper en zout
  • fijngesneden ui
  • boter
  • champignons in plakjes
  • achterham in reepjes
  • kippenbouillon
  • slagroom
  • allesbinder
  • fijngesneden citroenmelisse

Kook instructies:

Was de limoenen, schil ze heel dun, snijd de schil in dunne reepjes en pers 1 limoen uit. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak intussen de ui in de boter zachtjes ± 3 minuten.

Voeg de champignons en de ham toe en bak die ± 5 minuten mee. Voeg de bouillon, slagroom, limoenreepjes, zout en peper toe en laat alles nog ± 2 minuten zachtjes koken.

Bind de saus met allesbinder en breng op smaak met 2-3 eetlepels limoensap. Meng de tagliatelle door de saus. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de citroenmelisse.