Tagliatelle met zalmroomsaus

Door: Linda op 5 oktober 2013

verse moten zalm

Recept omschrijving

Tagliatelle met zalmroomsaus en pesto, kan het nog makkelijker? Het is gewoon een simpel pasta gerechtje en hierna heb je nog de hele avond om te sporten of….

Ingredienten

  • tagliatelle
  • gedroogde tomaten in olie
  • verse tomaten
  • gerookte zalm
  • bekertje creme fraiche
  • pesto
  • geraspte kaas
  • peper

Kook instructies:

Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat intussen de tomaten uitlekken en snipper ze fijn.

Snijd de zalm zo nodig in nog kleine stukjes. Verwarm de crème fraîche met de gedroogde tomaat en de pesto: af en toe roeren.

Breng de saus op smaak met peper. Doe de blokjes tomaat erbij. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet. Doe hem terug in de pan. Verdeel de zalm over twee borden.

Doe hierop de pasta en de pestosaus, de zalm wordt dan vanzelf warm. Geef de kaas apart.