Tonijn uit de oven

Door: Linda op 3 juli 2011

Recept omschrijving

Tonijn uit de oven

Tonijn is een verzamelnaam voor enkele soorten oceaanvissen uit de familie der makrelen (Scombridae). In het bijzonder worden de soorten in het geslacht Thunnus tot de tonijnen gerekend. Tonijnen zijn snelle zwemmers die snelheden kunnen bereiken van bijna 80 km/u. Hun lichaam is dichtbij de staart erg slank, de staart is diep gevorkt, en er zijn twee rugvinnen.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • sjalotjes, fijngesnipperd
  • moten tonijn
  • witte wijn
  • azijn
  • teentjes knoflook
  • tomaten
  • olijfolie
  • olijven
  • kappertjes
  • tijm en peper
  • zak penne

Kook instructies:

Klop in een kom een marinade van wijn, azijn, tijm en peper. Leg de moten tonijn in de marinade en marineer ze minstens 2 uur. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontvel de tomaten en snijd in stukken. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de sjalotjes met de uitgeperste knoflook. Bak de tomaat mee en voeg dan de marinade, olijven en kappertjes toe. Laat dit mengsel ca. 5 minuten zachtjes koken. Vet een ovenschaal in met olie en leg de moten tonijn in de schaal.

Schep het tomatenmengsel erover. Laat de tonijn in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaat worden. Eet dit gerecht samen met je pasta naar keuze.