Volkorenravioli met spinazie en pijnboompitten

Door: Linda op 19 augustus 2011

Recept omschrijving

Volkorenravioli met spinazie en pijnboompitten.

Schrik niet van dit recept, anders koop je kant en klare ravioli en dan heb je een makkelijk en snel pastagerecht.

Ingredienten

  • volkoren tarwebloem
  • bloem voor het uitrollen
  • eieren
  • olijfolie
  • zout
  • spinazie
  • sjalotten
  • teentjes knoflook
  • boter
  • takje tijm
  • takje rozemarijn
  • zout en peper
  • cayennepeper
  • verse geitenkaas
  • pijnboompitten
  • het sap van 1/4 citroen

Kook instructies:

Stort de bloem op een werkvlak, maak een kuiltje middenin, breek de eieren erin, giet er een beetje olijfolie bij, bestrooi met zout en kneed alles tot een glad deeg. Bestuif met bloem, wikkel het in folie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

Breng water aan de kook met wat zout en kook de ravioli ± 8 minuten. Smelt de rest van de boter in een pannetje, roer de pijnboompitten erdoor en laat ze in 2 minuten zacht worden. Klop het citroensap erdoor en schep de boter-citroensaus en de pijnboompitten op de ravioli.