Zabaglione

Door: Linda op 30 oktober 2011

Recept omschrijving

Zabaglione

Zabaglione (Italiaans zabaglione, zabaione, zabajone, ook bekend onder de Franse naam Sabayon) is een van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, meestal marsalawijn. De ingrediënten worden au bain-marie stijfgeklopt.

Waarschijnlijk is Zabaglione oorspronkelijk een drank geweest, te vergelijken met het Nederlandse kandeel en het Amerikaanse egg nog.

Hoe maakt je dit?

Ingredienten

  • eierdooiers
  • suiker
  • Marsala
  • citroenijs
  • ijswafels

Kook instructies:

Klop de dooiers met de suiker en de Marsala schuimend. Zet de kom in een grote pan heet water en klop alles tot een schuimige en gebonden massa. Verdeel het ijs over 4 glazen en schep de Zabaglione erop. Steek er een ijswafel in.