Zomerse pasta

Door: gebba op 26 augustus 2013

Recept omschrijving

Een lekker zonder poespas rechtoe rechtaan pasta gerecht met paddestoelen, peterselie en…..
Maar waarom het nu een zomerse pasta heet, blijft mij een raadsel.

Ingredienten

  • fussilli
  • paddestoelen
  • slagroom
  • zout en peper
  • olijfolie
  • teentjes knoflook

Kook instructies:

Doe de fusilli in een pan met ruim kokend water. Voeg wat zout en olijfolie toe aan het kokende water. Zorg ervoor dat het water niet van de kook af raakt. Spoel na 15 minuten de fusilli onder de koude kraan af en laat deze vervolgens uitlekken.

Hak intussen de champignons fijn. Verhit de olie in een pan en laat de champignons op een vuur bakken. Pers de knoflook en laat deze een minuut met de champignons mee fruiten. Roer de slagroom en zure room door het champignon-knoflookmengsel. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken.

Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de peterselie door de saus. Doe de uitgelekte pasta terug in een pan en warm deze op met een beetje olie. Als de pasta door en door warm is kan u het champignonmengsel eroverheen gieten. Dien het gerecht meteen op.