Verse pasta maken met de pasta machine

Door: Linda op 10 maart 2014

blog-pastamaken

Zo dan, verse pasta maken, dus….

Ik moest er ook een keer aan geloven: verse pasta maken met een pasta machine.


Al die jaren heb ik het niet gedaan, wel zin gehad om te doen, maar gewoon niet gedaan. En ik wilde altijd al eens zo’n pastamachine hebben. En toen kwam er ineens een webshop Coolblue met onder andere heel veel keukenmachines en zij boden mij een pastamachine aan om verse pasta te maken. Kijk, daar hing ik….. Nu was er geen excuus meer, en ach eigenlijk wilde ik hier ook niet.
Ik wilde ook echt een keer verse pasta maken. De foto op de doos zei mij dag ik er lasagne, spaghetti en tagliatelle mee kon maken. Dus alles met een machine.
Ik zat er aan vast en was geen weg terug. Maar eerlijk is eerlijk, ik zag er ook wel een beetje tegenop. Gedoe, geklieder, bende en rotzooi. Bah!

Niks van dit alles…..

Met behulp van deze pastamachine, de Julia 150 heb ik heerlijke pasta gemaakt. Hieronder zie je een compilatie van filmpjes die ik tijdens deze sessie heb gemaakt. Het ziet er niet uit, ik weet het. Eigenlijk moet ik zo’n camera op mijn hoofd zetten. Nou goed, dan vraag ik die wel voor Sinterklaas.
Vooraf had ik op het internet diverse filmpjes bekeken om pasta te maken en ook gelezen welke ingrediënten ik nodig had en hoeveel ik nodig had.
Ik heb alleen tarwebloem, eieren en zout gebruikt. Verder niks. Dat hoeft ook niet, want het was heerlijk.
Tuurlijk, zo lekker snel als dat ik altijd ben, lees ik nooit gebruiksaanwijzingen. NIET doen, ga het nou maar gewoon lezen. Want inmiddels heb ik twee keer verse pasta gemaakt en nog had ik het niet helemaal goed gedaan. Al was de tweede keer al veel beter dan de eerste keer. Er zitten standen op die machine….. tuurlijk, niks van gezien….
Maar goed, nu weten jullie het en het scheelt een hoop gedoe wanneer je het wel eerst even doorleest.

Compilatie van filmpjes en fotoos.

Dit filmpje over pasta maken is veeeel beter: http://youtu.be/PUI6Bvtae_w

Het kneden van het deeg:

Ik heb er veel plezier aan beleefd en het was ook echt heerlijk1 De eerste keer eigenlijk niet zo, toen had ik het deeg veeeeels te dun en de spaghetti leek toen wel engelenhaar, had ik maar eerst de gebruiksaanwijzing maar gelezen. Maar nu ‘kan ik het’. Het is natuurlijk meer werk dan de gedroogde pasta in de pan kieperen, maar het is de moeite meer dan waard. En… je bent ook nog eens hartstikke trots dat je het zelf hebt gemaakt.

Ik ben blij dat ik het heb geleerd en het aardig onder de knie heb… probeer het ook, het is hartstikke leuk en lekker!

 

 

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen