Welke wijn past bij welke pasta?

Door: Marije Smeenge op 10 juni 2015

7395684972_13d58ab3cc_k

Een wijntje bij het eten is natuurlijk heerlijk. Maar drinken we wel de goede wijn. Zoals het bij ons in huis altijd gaat, we pakken gewoon een lekker wijntje die toevallig nog in de kast stond, maar zo hoort het natuurlijk niet. Wij zetten een aantal pastagerechten op een rij met de wijn die daar het beste bij past.

Bolognese:

Bij bolognese kan het beste een rode wijn worden gedronken, deze tempert het vettige karakter van het vlees in de saus namelijk.

Carbonara:

Een carbonara saus is romig en heeft licht rokerige toon. Hierbij passen het beste witte wijnen die ook een beetje een rokerige toon hebben in de geur of de smaak.

Napolitana:

Tomaten zijn voornamelijk de basis in een napolitana saus. Bij deze saus past het beste een droge rosé of een lichte rode wijn.

Paddestoelen:

Bij een pasta met paddestoelen passen het beste wat aardse rode wijnen.

Pesto:

Omdat de pesto een erg frisse smaak heeft kan je dit het beste combineren met een frisse witte wijn.

Truffel:

Door de uitgesproken smaak van de truffel zal een al te lichte wijn volledig wegvallen. Neem daarom bij truffel een stevige rode wijn.

Zalm:

Bij een pasta met zalm is zowel een witte als lichte (gekoelde) rode wijn passend. Ook kan een droge rosé erg goed bij een pasta met zalm.

Bron foto

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen