Zelfgemaakte ravioli

Door: Marije Smeenge op 11 augustus 2015

8381486753_82116f5ee6_z

Zelfgemaakte ravioli ziet er mooi uit en ze zijn makkelijk te maken, het kost alleen wel wat tijd. Ze kunnen rond zijn, ovaal, maar meestal zijn ze vierkant. Heb je de handigheid eenmaal te pakken, dan heb je voordat je het weet genoeg ravioli gemaakt voor de hele familie. 

1. Rol soepel (eier)deeg met de deegroller of pastamolen uit tot een dunne lap. Snijd zo nodig de zijkanten bij om een mooie rechhoek te vormen. Bepaal ongeveer een middellijn en leg aan één kan van de lijn hoopjes vulling. Maak om de vulling heen het deeg een beetje vochtig met een kwastje.

2. Vouw de lap netjes dubbel, zodat de bergjes vulling bedekt zijn. Dat moet losjes gebeuren om de hoopjes niet plat te drukken. Duw de randen een beetje aan zodat je de vulling weer ziet liggen, maar zorg dat er straks nog wel wat lucht uit het deegkussentje kan ontsnappen.

3. Duw het deeg rondom de vulling voorzichtig dicht met je vingers. Zorg dat je zoveel mogelijk lucht uit de ravioli strijkt, anders kunnen ze tijdens het koken openbarsten. De kussentjes moeten goed dicht zijn zodat er geen water in kan anders wordt de vulling met het kookwater verdund.

4. Als de deegpakketjes klaar zijn kun je ze gaan snijden. Met een deegwieltje krijg je mooie kartelrandjes maar je kunt ook met een vork ribbeltjes in de randen maken of ze gewoon recht laten. Bewaar ze tussen bebloemde doeken.

Tortellini maken:

1. Rol een lap deeg uit met de deegroller of pastamolen. Steek met een ronde vorm kleine rondjes uit het deeg.

2. Leg op elk deegrondje een bergje vulling en maak de randen een beetje vochtig met een kwastje.

3. Sla elk plakje dubbel, zodat er gevulde halve maantje ontstaan en knijp de uiteinden een beetje samen.

4. Vouw de beide uiteinden naar elkaar toe en duw ze samen zodat ze aan elkaar vast komen te zitten.

Bron foto

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen