Zo koken de Italianen hun pasta

Door: Linda op 15 oktober 2011

Deze tekst mocht ik gebruiken van de website van : http://www.renegreve.nl

Na mijn vorige artikel over de ‘lieve marketing’ (of ‘feel good-marketing’) van de biologisch-dynamische boerderij La Vialla in Toscane (Italië) kreeg ik vele vragen. Iedereen wilde weten hoe ze dan toch in Italië hun pasta koken. Want ik schreef dat ze me dat gratis hadden laten weten.


Daarom hierbij de werkwijze waarop Italianen hun pasta koken:
–    Gebruik een grote pan met een dikke bodem
–    Hanteer 1 liter water voor elke 100 gram pasta en doe daar 10 gram grof zout bij
–    Breng eerst het water aan de kook
–    Voeg het zout toe
–    Na 1 minuut de pasta toevoegen
–    Deksel direct weer op de pan
–    Zodra het weer kookt, doorroeren met een houten lepel of vork
–    Deksel eraf laten, kook verder op een hoog vuur
–    Als de pasta gaar is (volg de tijdsinstructies op de verpakking), snel afgieten in een klaarstaande vergiet
–    Doe de pasta in een voorverwarmde schaal of in een pan met warme pastasaus
–    Als de pasta in een saus gaat, enkele minuten eerder afgieten. Anders wordt het te gaar

Voila! Dit is dus de beste manier om pasta te koken.

Kook je pasta net zoals de Italianen doen.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen