Gesmoorde duif enzo

Door: Linda op 19 januari 2014


Enige tijd geleden hebben we weer een etentje georganiseerd en het leek mij leuk om eens Italiaanse duif op het menu te zetten. Diverse receptenboeken door en ook had ik het internet afgesnuffeld. Uiteindelijk heb ik een App gevonden op mijn iPad met deze heerlijke Italiaanse recepten.

Hierbij het recept van de Gesmoorde duif – ofwel Piccioni in umido


Ingrediënten:
2 duiven, klaar voor gebruik
½  peterseliewortel
1 wortel
75 g pancetta
2 lente-uitjes
1 kleine spitskool
3 el olijfolie
500 ml gevogeltebouillon
1 steranijs
zout en peper

Bereidingswijze:

Snij het borstvlees van 2 duiven los met een scherp mes, net als de bouten.
Zet de borstfilets en bouten apart. Hak de botten.
Snij ½ peterseliewortel, 1 wortel en 75 g pancetta in kleine blokjes.
Snij 2 lente-uitjes met het groen in kleine ringen. Snij 1 kleine spitskool in repen.
Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en braad de botten rondom aan. Voeg de lente-ui, de wortel en peterseliewortel toe en fruit deze. Giet er 500 ml gevogeltebouillon bij en laat op een klein vuur 1
uur pruttelen. Zeef de bouillon in een pan.
Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en bak de pancetta. Meng er de spitskool door, giet er 200 ml water op en voeg de steranijs toe.
Breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten op een klein vuur pruttelen.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en leg het vlees erin op de huidkant. Bestrooi met zout en peper en bak goudbruin, draai het dan om. Leg een deksel op de pan en laat het vlees op klein vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden. Laat de saus nogmaals opkoken en breng op smaak met zout en peper.

Leg telkens 1 borstfilet en 1 bout met saus op de spitskool en dien op.

De duif die ik kon kopen kwam uiteindelijk bij een slager uit de diepvries. En in Nederland hakken ze de pootjes kort, dus heb je er niet zo’n mooi botje eruit steken. De smaak was heerlijk.  Ik heb er nog wel wat duivenborst filet bijgedaan want het was maar een ieniemie duifje.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen