Manieren van eten bereiden

Door: Linda op 29 juni 2011

Manieren van eten bereidenTsjaa dan zit je in een restaurant en dan staat er iets met ‘cotto’, wat betekent dat? En zo zijn er vele manieren op eten te bereiden.


al forno
in de oven gebakken
alla cassalinga
op de wijze van het huis
alla griglia
gegrild
all’uovo
met ei
al pomodore
met tomaat
arrabbiato
pittig, met paprika
arrosto
gebraden
bollito
gekookt
brasato
gesmoord
con aglio
met knoflook
con cipolla
met ui
con latte
met melk
con limone met citroen
con olio met olie
con panna met room
cotto gekookt
crudo rauw
fritto gefrituurd
grattinato gegratineerd
in agro ingelegd in zuur
in agro-dolce ingelegd in zoetzuur
in brodo
in een bouillon
in marinata gemarineerd
in padella uit de pan
in umido in saus gesmoord of gestoofd
magro mager
ripieno gevuld
sott’aceto in azijn ingelegd
sott’olio in olie ingelegd

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen