Dorade met ansjovistomatensaus

Door: Linda op 2 oktober 2011

tomaten ansjovissaus

Recept omschrijving

Dit saus-recept heb ik laatst gemaakt. Niet uit een kookboek, maar gewoon uit mijn hoofd. Het is een iets zoutige tomatensaus met de smaak van ansjovis en kappertjes. Een heerlijk Italiaans pasta gerecht niet uit Italië .  Je kunt dit samen eten met een pasta, bjvoorbeeld spaghetti en hierbij een Dorade filetje. Het Dorade filet van de verse visboer is ook gewoon enorm lekker.

Zo maak je de Dorade klaar. (op een grillplaat, 3 min. de zachte kant en 1 minuut de klant met het vel, dan krult deze niet).

Ingredienten

  • spaghetti
  • rode parpika
  • blikje sardientjes
  • olie uit het blikje sardientjes
  • ui
  • kappertjes
  • versgemalen peper
  • blikje gehakte tomaten
  • teentjes knoflook

Kook instructies:

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.

Doe in de koekenpan de olie van de sardientjes en voeg ook de helft van de sardientjes toe. Zet dit zachtjes op en je zult zien dat de sardientjes 'smelten'.

Voeg dan de gehakte knoflook en ui toe en fruit deze aan. Voeg hierna de paprika toe in reepjes of kleine stukjes. Voeg als laatste de kappertjes en het blikje tomaten toe.

Voeg hierna nog even wat peper toe als je wilt. en laat eventjes pruttelen.