Elleboogjespastasalade met provolone

Door: Linda op 8 augustus 2011

pasta

Recept omschrijving

Elleboogjespastasalade met provolone

Maar wat is provolone?

Provolone is een van koemelk gemaakte “gebroeide kneedkaas” uit Italië die half hard tot hard kan zijn. Door het kneden en bewerken van de wrongel zijn soms de laagjes in de structuur van de kaas waar te nemen. Met broeien bedoelt men het toevoegen van heet water in het begin van het kneedproces.

(Wikipedia)

De foto klopt natuurlijk niet, deze dient slechts voor het ‘opleuken’.

Ingredienten

  • groene paprika's
  • komkommer
  • ui
  • een mespuntje gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper, zout
  • elleboogjespasta (pipe rigate)
  • provolone picante
  • 20 zwarte olijven

Kook instructies:

Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de komkommer en snijd of schaaf hem in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen. Doe de groenten in een kom en breng ze op smaak met oregano, olie, peper en zout. Kook de elleboogjes beetgaar, giet ze af en spoel ze met koud water. Laat ze uitlekken en meng de groenten erdoor. Snijd de provolone in stukjes en verdeel die over de pasta. Snijd het vruchtvlees van de olijven in dunne plakjes van de pit af en strooi die over de salade