Macaroni met salami, paprika en olijven

Door: Linda op 9 april 2011

paprika

Recept omschrijving

Macaroni met salami, paprika en olijven.

Ingredienten

  • macaroni
  • zout
  • boter of (olijf)olie
  • salami
  • paprika
  • zwarte olijven zonder pit
  • uien
  • boter of (olijf)olie
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • vleesbouillonblokje (voor 1/4 liter bouillon)
  • peper
  • geraspte Parmezaanse kaas

Kook instructies:

Breng in een grote pan ruim water - met een eetlepel zout er in - aan de kook voor de macaroni. Voeg als het water kookt de macaroni toe en kook de macaroni beetgaar (kooktijd zie de verpakking). Doe de macaroni als de kooktijd om is in een zeef of vergiet, laat het vocht er uitlekken en doe de macaroni daarna in de gebruikte pan terug. Roer er een klontje boter of een 1/2 eetlepel (olijf)olie door. Intussen de salami in blokjes of reepjes snijden. De paprika schoonmaken en in blokjes snijden (zaden en zaadlijsten verwijderen). De olijven halveren en de uien pellen en fijn snipperen.

In een grote koekenpan de boter of olie verhitten en de uiensnippers er glazig in fruiten. De stukjes paprika er bij doen en af en toe omscheppend verder bakken tot de uien goudgeel en stukjes paprika zacht zijn. De tomatenpuree erbij doen en even meebakken, daarna de hittebron laag zetten en al roerend water toevoegen totdat de saus wat dikker is. De salami en de olijven in de saus doen. Het bouillonblokje boven de pan met saus verkruimelen, de saus omroeren en op smaak brengen met peper. De saus nog even goed warm maken. Roer de saus door de macaroni of serveer de macaroni en de saus apart, geef er Parmezaanse kaas bij om er over te strooien.