Panettone ripieno

Door: Linda op 13 september 2011

Recept omschrijving

Panettone ripieno (gevulde panettone)

Wat is Pannetone?

Panettone is een Italiaans luxe brood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten.

Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig-gekookt deeg dat suiker en rozijnen, gekonfijt fruit of chocoladestukjes bevat. Het wordt geserveerd in plakken, samen met zoete hete dranken of een zoete wijn, zoals spumante of moscato.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • Panettone
  • kopje sabayon
  • fruit op siroop
  • slagroom
  • glaasje zoete likeur
  • gekonfijt fruit

Kook instructies:

Je snijdt het onderste deel af, haalt het broodkruim uit het bovenste deel en je plet dit fijn in een kom. Dan voeg je daar de sabayon, slagroom, het in stukjes gesneden fruit en de likeur bij en roert alles goed dooreen. Dit mengsel doe je terug in het bovenste deel van de panettone.

Je zet de twee delen weer op elkaar, legt ze op een serveerschaal en versiert met slagroom en gekonfijt fruit vooraleer op te dienen.