Penne Niçoise

Door: Linda op 27 oktober 2013

blikjes tonijn

Recept omschrijving

Penne Niçoise

Ingredienten

  • penne
  • olijfolie
  • fijn gehakte knoflook
  • gehakte peterselie
  • uitgelekte tonijn uit blik
  • tomaten in stukjes
  • gekookte sperziebonen
  • zwarte olijven
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • hard gekookte eieren

Kook instructies:

Verhit de olie in een wok of braadpan. Voeg de knoflook en peterselie toe en roerbak 2 min. op laag vuur. schep de tonijn, tomaten, sperziebonen en olijven erdoor. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Schep voorzichtig de pasta door het tonijn-groentenmengsel. Maak op smaak af met zout en peper.

Serveer op schaal, en garneer met partjes of plakjes ei. Lekker met warm stokbrood en kruidenboter.