Peperonata

Door: Linda op 3 juli 2011

paprika

Recept omschrijving

Peperonata

Zo maak je peperonata (via Youtube)
http://www.youtube.com/watch?v=oVFk2r1Wff8

Ingredienten

  • olijfolie
  • ui
  • teentje knoflook
  • paprika’s (1 rood, 1 groen, 1 geel)
  • roma-tomaten
  • rozemarijn
  • oregano
  • tijm
  • zout
  • peper

Kook instructies:

Olijfolie heet laten worden in een braadpan en dan gesnipperde ui en knoflook toevoegen. Zodra ui glanst, paprika’s in stukjes gesneden toevoegen en een paar minuutjes mee laten bakken. Dan kruiden naar smaak toevoegen en roeren. Vervolgens de ontvelde en in stukjes gesneden tomaten hierbovenop leggen.

Dit ongeveer een uur zacht laten sudderen met deksel op de pan en zonder te roeren! Daarna deksel van de pan en op hoger vuur blijven roeren tot het meeste vocht verdampt is.

Heerlijk bij risotto of pasta gerecht