Roomdessert

Door: Linda op 30 oktober 2011

Recept omschrijving

Roomdessert

Ingredienten

  • slagroom
  • melk
  • vanillestokje, doormidden gesneden of 1 theelepel vanille-essence
  • kop fijne tafelsuiker
  • gelatine, geweekt in 2 el warm water

Kook instructies:

Breng room, melk, vanille en suiker langzaam aan de kook zodat de vanillesmaak tijd heeft om in de room te trekken Haal de pan van het vuur, neem het vanillestokje eruit en klop de geweekte gelatine erdoor tot hij is opgelost Vet zes puddingvormpjes van ruim 1 dl, of kleine kopjes, in met neutrale olie of amandelolie en giet het mengsel erin. Laat het afkoelen en opstijven in de koelkast Serveer de panna cotta in de vormpjes of los ze op een bordje Om de panna cotta los te maken haal je een mesje langs de rand van elk vormpje of kopje waarna je de onderkant een minuut in heet water zet

Het dessert kun je op smaak brengen met een klein beetje gember of vanille.