Spaghetti met gamba’s en gedroogde tomaten

Door: Linda op 3 november 2013

Recept omschrijving

Spaghetti met gamba’s en gedroogde tomaten

Ingredienten

  • gepelde rauwe garnalen
  • teentjes knoflook
  • ontbijtspek
  • lenteuitjes
  • gedroogde tomaten op olie
  • takjes dragon of 1 volle theelepel gedroogde
  • spaghetti
  • boter
  • worchestersaus
  • citroensap
  • rum
  • zout en versgerapste peper
  • geraspte parmezaanse kaas

Kook instructies:

Verwijder de darm uit de garnalen. Als ze te groot snijd ze dan in stukjes. Snipper de knoflook.

Snijd het spek in flinterdunne reepjes. Snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Pluk de dragonblaadjes van de steeltjes en hak ze grof. Kook de spaghetti ,in water met 1 1/2 el zout, al dente. Smelt intussen de boter en bak hierin de garnalen, knoflook en het spek op vrij laag vuur enkele minuten tot de garnalen roze en gaar zijn. Voeg de lente-ui, tomaten,dragon,worchestersaus en het citroensap toe. Bestrooi het geheel met zout en peper en verhit alles nog een minuutje. Giet tenslotte de rum in de pan. laat het vocht aan de kook komen en flambeer.

Giet de spaghetti af, vermeng hem met de inhoud van de koekenpan. Serveer direkt, evt. aparte bordjes en geef er parmezaanse kaas apart bij. Voor 2 personen een hoofdmaaltijd serveer er dan 'n lekkere salade bij.