Tomatensoep

Door: Linda op 4 oktober 2011

Recept omschrijving

Italiaanse tomatensoep ofwel zuppa pommodore

Ingredienten

  • rijpe tomaten
  • teentje knoflook
  • middelgrote ui
  • room
  • rode wijn azijn
  • eidooiers
  • groente - of kippebouillon
  • bosje verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Kook instructies:

Pel en snipper ui en knoflook fijn. Versnipper 3/4 van de basilicum. Verhit een diepe pan met een goede scheut olijfolie en voeg ui knoflook en basilicum toe. Het geheel met deksel op pan 20 min. laten suddderen op een heel laag vuurtje. Schrik de tomaten gedurende een 20-tal seconden in kokend water en ontdoe ze van hun jasje.

Snij de tomaten in grove stukken. Tomaten toevoegen aan ui- knoflook- basilicum mengsel en nog eens 10 min. laten sudderen. Voeg na 10 min. bouillon toe en nog even laten doorkoken. In een kommetje eidooiers met room en rode wijn azijn loskloppen. De soep mixen en terug even op het vuur. Vlak voor het opdienen het room mengsel door de soep roeren voor een mooie glans en extra smaak. Werk het geheel af met een blaadje basilicum en dien op met stokbrood. Het is erg belangrijk om de soep zachtjes te laten garen opdat alle smaken tot hun recht kunnen komen. Soep niet meer opwarmen na toevoegen van room mengsel anders gaat ze stollen door de eidooiers.