Italiaans koken voor 30 man!

Door: Linda op 27 december 2011

italiaans eten koken voor 30 personen

 

De kerstborrel en het eten voor 30 personen ….

Weken van te voren besloten we om een kerstborrel te geven. Gezellig met alle vrienden die eigenlijk allemaal veels te weinig ziet. Ach je kent dat wel. Hupsakee uutneudiging de deur uit en onder de computer wachten of er iemand komt. Dezelfde avond waren we al met ons vieren. Kijk, dat schiet op.

Al met al werd er massaal positief gereageerd op onze uutneudiging, hartstikke leuk. Uiteindelijk kwam er een man of dertig. Twee weken van de voren was ik natuurlijk al druk in de weer met wat voor een hapjes ik ging maken. Co zou me helpen, daar was ik wel blij mee. Maar 30 man is veel! Ik werd er eigenlijk al behoorlijk onrustig van. Foei, wat heb ik me weer op de hals gehaald. En van halve feestjes houden we ook niet. Of goed of gewoon niet, duzzzz….
De hapjes had ik al wel helder. Ik ben dol op van die zalmwraps en verder nog wat andere lekkere Italiaanse hapjes, zoals een spiesje van bocconcini met tomaat en een stukje basilicum.
Maar gaande weg de weken belden al vriendinnetjes op die zelf een hapje wilde maken. Al met al hadden 6 mensen hapjes gemaakt voor iedereen. Leuk he? Ik hoefde dit niet meer te doen en het is ook hartstikke leuk om wat mee te nemen naar een feestje.

Jaa en toen ik nog. Wat is logistiek verantwoord voor 30 man in een normale huis-tuin-en-keuken-keuken ????
Ik besloot uiteindelijk het volgende te maken:

Pappardelle met konijn

Het recept voor de konijn heb ik gevonden in de pasta-uitvoering van de zilveren lepel, op pagina 192.
Hierin staat het recept voor 4 personen, dus dit moest ik een beetje herschrijven voor 20 personen.
Klik op de link naar het recept zoals ik deze in de site heb geplaatst. Pappardelle met saus van konijn.
Dat was me nog een behoorlijk gedoe met dat konijn. Ik had vergeten om konijnenvlees te bestellen, dus moet ik het konijnenbouten doen. Deze heb ik eerst aangebraden en toen anderhalf uur laten stoven. Afkoelen en dan het vlees van de botjes halen. Het recept is echt om te smullen, heerlijk! Het is echt een aanrader met een lekkere rucola salade met oesterzwammen en stoneleeks.

Spaghetti met tonijn

Dit recept heb ik gekozen omdat het lekker en makkelijk te maken is. Ook kon ik het makkelijk warm maken voor 20 personen. Die avond zelf hoefde ik er niets meer aan te doen. Maar weet je wat het gekke is? Dit recept heb ik voor 20 man gemaakt, maar het recept was voor 4 personen. Het is dus NIET zo dat je het maar gewoon allemaal x5 doet. Het is raar maar waar, maar het recept klopt dat niet meer. Maar goed daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Mocht je voor een hoop mensen gaan koken, let hier dan op. Tuurlijk had ik mijn uien zonnebril weer op, handig man. Ik heb de helft minder gejankt toen ik een heel net uien had geschild!!!

Met dit recept had ik verder eigenlijk geen gekkigheid.

De sfeer zat er goed in en de drankjes en hapjes vielen goed in de smaak. Leuk was dat om te zien. Anderen hebben mij geholpen om het eten goed door te warmen en de verse pasta snel te koken. Dat is toch best een spannend moment of het niet aanbrand enzo, want dan kun je alles weg gooien. Maar…. het ging goed en iedereen heeft er flink van gegeten. Pffff dan valt de spanning weg, joeheoeooeee gelukt!

Na al dit lekkers had ik nog bedacht om een scroppino te maken. Lees ook mijn blogje. Hahahhaaaa dat was the bloody limit. In dit drankje, wat super simpel te maken is, zit prosecco, wodka en citroensorbet ijs. Hupakee, de wodka werkt in 10 minuten!!! Dat was echt lachen om te zien.

Scroppino.

En het bleef nog lang onrustig………………

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen