Pasta Carbonara, wat zit er in de saus?

Door: Marije Smeenge op 29 juni 2015

4283223635_da5e247b5e_b

Over weinig pastagerechten wordt zoveel gediscussieerd als over de carbonara. Wel of geen peterselie? Wel of geen knoflook? Korte of lange pasta, en vooral: wel of geen room? In de Italiaanse versie zit meestal géén room. Maar wat doen de Italianen dan wél in een pasta carbonara? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Een carbonara saus wordt gemaakt met buikspek, ook wel pancetta, of wangspek, ook wel guanciale. Dit wordt dungesneden en is de basis van je saus. De pancetta of guanciale wordt samen met een teentje knoflook gebakken in de pan. Wanneer de pasta en het spek klaar is meng je het door elkaar heen en haal je de pan van het vuur. Roer dan de eieren en de geraspte pecorino door de pasta en blijf roeren tot de eieren romig zijn geworden. Breng op smaak met zout en zwarte peper en voila!

Deze pasta staat standaard op de kaart bij de meeste restaurants in Italië, maar is ook zeker makkelijk om thuis te maken voor de hele familie. Hieronder vind je een aantal recepten voor een carbonara saus.

//www.pastasite.nl/recipes/carbonara-saus/

//www.pastasite.nl/recipes/tagliatelle-carbonara/

//www.pastasite.nl/recipes/spaghetti-carbonara/

 

Bron foto

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen